Συνάντηση Εργασίας στην Φλώρινα

Η Συνάντηση Εργασίας διοργανώθηκε από κοινού από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 στη Φλώρινα.

Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας παρουσίασαν τα βασικά επιτεύγματα του Προγράμματος PROFORBIOMED, του Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας και ορισμένων πιλοτικών δράσεων του Προγράμματος PROFORBIOMED.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες συζήτησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα ειδικότερα ζητήματα του τομέα της βιομάζας στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, με έμφαση στη δυνατότητα ανάπτυξης τηλεθερμάνσεων για μικρές και μεσαίες πόλεις και οικισμούς, με βάση τοπικούς πόρους βιομάζας. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Περιβάλλοντος και Μεταφορών Ελισάβετ Παναγιωτίδου. Επιπλέον, στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και εκπρόσωποι δασικών και αγροτικών Συνεταιρισμών. Από τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν προέκυψε πως οι προοπτικές για την αξιοποίηση της βιομάζας σε τοπικό επίπεδο είναι σημαντικές. Θα ήταν όμως καίρια η εκπόνηση συγκεκριμένων προκαταρκτικών μελετών για την δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων. Τέλος, από την πλευρά του Cluster έγινε πρόσκληση προς τους συμμετέχοντες φορείς και επιχειρήσεις να πλαισιώσουν το Cluster με στόχο την ευρύτερη δυνατή αξιοποίηση των τοπικών πόρων βιομάζας.

Leave a Reply

Pic1 02
Oct

Τον Ιούνιο του 2013, επτά τοπικοί φορείς ενέργειας της Σλοβενίας υπέγραψαν το

+ Read More