Επισκέψεις μελέτης στις Πρέσπες, στο πλαίσιο του έργου EPICAH

 

 

 

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπεριφερειακού έργου EPICAH, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG EUROPE, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2018 διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, επίσκεψη μελέτης εφαρμογής καλών πρακτικών στην περιοχή των Πρεσπών.

Βασικός στόχος της εν λόγω επίσκεψης, ήταν η παρουσίαση στους εργαλείων πολιτικής, αλλά και καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν στη διασυνοριακή περιοχή των Πρεσπών στην κατεύθυνση της προστασίας και ανάπτυξης του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής

Τους συμμετέχοντες κατά την άφιξή τους στο χωριό Μικρολίμνη τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πρεσπών κος Παναγιώτης Πασχαλίδης και αφού τους καλωσόρισε, είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες και τις πολιτικές του Δήμου στον τομέα της προβολής, ανάδειξης και προστασίας του μοναδικού φυσικού οικοσυστήματος των Πρεσπών.

Στη συνέχεια στελέχη του Δήμου Πρεσπών, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας, ξενάγησαν τους επισκέπτες τόσο στο νησί του Αγίου Αχιλλείου, όσο και στον Παραδοσιακό Μύλο του Αγίου Γερμανού Πρεσπών. Κατά την έναρξη η οποία περιλάμβανε πεζοπορίες και ξεναγήσεις από τους υπευθύνους του Δήμου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης εργασίας της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του έργου και της Επιτροπής Καθοδήγησης, στην οποία έγινε αποτίμηση και αξιολόγηση των επισκέψεων μελέτης.

 

DCIM100MEDIADJI_0003.JPG

Διαύγεια

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση