Επίσκεψη μελέτης στην Καστοριά, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου EPICAH

 

 

 

 

Στo πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού προγράμματος EPICAH, στο οποίο το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει ως εταίρος από ελληνικής πλευράς, την Τρίτη 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 8 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, επίσκεψη μελέτης εφαρμογής καλών πρακτικών στην πόλη της παλιάς Καστοριάς.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη μελέτης στην πόλη της Καστοριάς και Πεζοπορία σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς. Κατά την έναρξη της επίσκεψης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείο Καστοριάς, από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κα Ανδρομάχη Σκρέκα.

Με τη λήξη της ξενάγησης στο Βυζαντινό Μουσείο ξεκίνησε πεζοπορία στη συνοικία Ντολτσό στην παλιά πόλη της Καστοριάς, κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά  βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, μοναδικές ως προς την αρχιτεκτονική και την εικονογράφησή τους.

Η επίσκεψη μελέτης ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των εκπροσώπων των εταίρων του έργου στο Μέγαρο Τσιατσιαπά. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στους χώρους του πρόσφατα ανακαινισμένου αρχοντικού και να ενημερωθούν για την ιστορία του.

 

Διαύγεια

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση